KVÄLLSTRÄFFAR
Föreningen inbjuder medlemmar och andra intresserade till kvällsträffar av olika karaktär, det kan vara föreläsningar om ämnen som är intressanta för villaägare, men det kan också vara träffar av social natur, exempelvis vinprovning, musikunderhållning, m.m. 

Leif brost berättar om sin samling och sitt spännande liv

Leif brost berättar om sin samling och sitt spännande liv

Lördagen den 25 maj 2019 fick vi en mycket intressant visning av Bärnstensmuseet under ledning av dess skapare Leif Brost.

Museet innehåller för övrigt mycket mer än bärnsten. Samlingen omfattar horn, benrester, sten och mycket mer från miljoner år tillbaka. Tyvärr finns det också en samling bevis på vårt slit och slängsamhälle. Leif är idag forskare och hjälper andra kollegor runt om i världen med åldersbestämningar. En del av hans samlingar tilldrar sig också intresse från andra som forskar inom samma ämnesområde.

Mikael neumann underhåller

Mikael neumann underhåller

Föreningens ordförande Lennart Öhrström tackar mikael neumann för en underbar konsert genom att överräcka en bok ur calunas utgivningar

Föreningens ordförande Lennart Öhrström tackar mikael neumann för en underbar konsert genom att överräcka en bok ur calunas utgivningar

Fredagen den 12 april 2019 hade föreningen äran att bjudna in Mikael Neumann till en mycket minnesrik konsert där Mikael som sångare, komiker, historieberättare underhöll med egen musik samt melodier från kända tonsättare och dikter lika kända poeter, m.m. Eftersom Mikael är vår specielle näsetunderhållare hade musiken inspiration från näsets hav och land. Dessutom blev det roliga historier med anknytning till hans uppväxt och synnerligen musikaliska familj. I pausen blev det kaffe och underbart hembakat fikabröd. Underhållningen var mycket uppskattad och det blev många varma applåder.

Vinprovning

För första gången i föreningens historia anordnade vi den 12 april 2018 en mycket trevlig vinprovning under ledning av Mats Strömberg. Vi provade 4 viner av druvan Syrah och åt en tallrik med god mat.

IMG_0961.JPG
IMG_0959.JPG
IMG_0965.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Sveriges+bästa+dansgolv.jpg

Måndagen den 6 november hölls en inspirerad berättelse och bildvisning för en fullsatt publik om den legendariska restaurangen och dansbanan Nyckelhålet. Det var Christian Kindblad som visade bilder och berättade. Eftersom alla inte fick plats kommer fler tillfällen att erbjudas senare. Arrangemanget skedde i samarbete med kulturföreningen Calluna. 

Föreläsning under rubriken "En vandring i Höllviken från förr".

Torsdagen den 17 augusti resp. torsdagen den 24 augusti 2017 hölls bildvisning och presentation av Ingemar H Johansson.  Arrangemanget gjordes i samarbete med kulturföreningen Calluna. Båda bildvisningarna blev fullbokade och mycket uppskattade. Med anledning av det stora intresset planerar vi fler omgångar. Vi återkommer med tid och plats när detta kan ske.

Kom gärna med förslag på föreläsningar,  kvällsträffar, maila oss!

Anmälan sker genom inbetalning av xxx kr per person

Bankgiro 694-5125, OCR 20651

SWISH: 123 265 5629, ange namn