KVÄLLSTRÄFFAR
Föreningen inbjuder medlemmar och andra intresserade till kvällsträffar av olika karaktär, det kan vara föreläsningar om ämnen som är intressanta för villaägare, men det kan också vara träffar av social natur, exempelvis vinprovning, musikunderhållning, m.m. 

Bärnsten bild.JPG

Följ med på en unik visning av Bärnstensmuseet under ledning av dess skapare Leif Brost, lördagen den 25 maj kl. 14.00.

 Leif har samlat Bärnsten i mer än 60 år och har dessutom lärt sig slipa ”havets guld”. Förutom bärnsten finns också natur- och kulturhistoria från när och fjärran att beskåda i detta unika museum. Följ med på visningen och lär mer om stenen som både flyter och brinner.

Leif kommer att berätta om museets historia och traditionen att efter storm samla bärnsten längs kusten.

Förutom bärnsten visas unika renhorn från jägarstenåldern. Publikationer och utställningar om halvöns geologi och historia har producerats i samarbete med forskare vid Lunds universitet.

Det natur- och kulturhistoriska arbetet som Leif utför anknyter i många avseende till bärnstensverksamheten, men det viktigaste är att dokumentera en stor samling av inneslutningar i bärnsten.

I anslutning till museet finns också en välsorterad butik med smycken.

Efter visningen bjuder föreningen på fika på ståendefot.

Anmälan sker genom inbetalning av 50 kr per person. Antalet deltagare är begränsat till 30. Först till kvarn.

Bankgiro 694–5125, OCR 20 651

SWISH: 123 265 5629, ange namn

Välkomna!

Styrelsen

Mikael neumann underhåller

Mikael neumann underhåller

Föreningens ordförande Lennart Öhrström tackar mikael neumann för en underbar konsert genom att överräcka en bok ur calunas utgivningar

Föreningens ordförande Lennart Öhrström tackar mikael neumann för en underbar konsert genom att överräcka en bok ur calunas utgivningar

Fredagen den 12 april 2019 hade föreningen äran att bjudna in Mikael Neumann till en mycket minnesrik konsert där Mikael som sångare, komiker, historieberättare underhöll med egen musik samt melodier från kända tonsättare och dikter lika kända poeter, m.m. Eftersom Mikael är vår specielle näsetunderhållare hade musiken inspiration från näsets hav och land. Dessutom blev det roliga historier med anknytning till hans uppväxt och synnerligen musikaliska familj. I pausen blev det kaffe och underbart hembakat fikabröd. Underhållningen var mycket uppskattad och det blev många varma applåder.

Vinprovning

För första gången i föreningens historia anordnade vi den 12 april 2018 en mycket trevlig vinprovning under ledning av Mats Strömberg. Vi provade 4 viner av druvan Syrah och åt en tallrik med god mat.

IMG_0961.JPG
IMG_0959.JPG
IMG_0965.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Sveriges+bästa+dansgolv.jpg

Måndagen den 6 november hölls en inspirerad berättelse och bildvisning för en fullsatt publik om den legendariska restaurangen och dansbanan Nyckelhålet. Det var Christian Kindblad som visade bilder och berättade. Eftersom alla inte fick plats kommer fler tillfällen att erbjudas senare. Arrangemanget skedde i samarbete med kulturföreningen Calluna. 

Föreläsning under rubriken "En vandring i Höllviken från förr".

Torsdagen den 17 augusti resp. torsdagen den 24 augusti hölls bildvisning och presentation av Ingemar H Johansson.  Arrangemanget gjordes i samarbete med kulturföreningen Calluna. Båda bildvisningarna blev fullbokade och mycket uppskattade. Med anledning av det stora intresset planerar vi fler omgångar. Vi återkommer med tid och plats när detta kan ske.

Kom gärna med förslag på föreläsningar,  kvällsträffar, maila oss!

Anmälan sker genom inbetalning av xxx kr per person

Bankgiro 694-5125, OCR 20651

SWISH: 123 265 5629, ange namn